5. Çakra-Boğaz Çakrası

Boğaz çakrası, insan vücudunda bulunan çakra türlerinden bir tanesidir. Vishuddha olarak da adlandırılan boğaz çakrası, saflık anlamına gelmektedir. Boğaz çakrası, endokrin sistemi ve tiroit bezleri ile ilgili olan bir çakradır. Tiroit bezi, insanların büyüme ve gelişmesi için oldukça önemli bir bezdir. Vücuttaki metabolizmayı düzenlemektedir. Bu doğrultuda boğaz çakrasının boğaz bölgesi, diş, ağız, burun, kulak ve karotis arterlerden sorumlu olduğunu ifade edebilmek mümkündür. Bunun yanı sıra boğaz çakrası enerjisini boğaz bölgesinden aldığı için saflık olarak adlandırılabilmektedir. Bunların dışında boğaz çakrası ile ilgili bilmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Peki, bu noktalar nelerdir?

 

Boğaz Çakrası ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Boğaz çakrası ile ilgili bilinmesi gerekenleri aşağıdaki gibi açıklamak mümkündür.
1. Boğaz çakrasının rengi mavidir.
2. Boğaz çakrasının bulunduğu bölge köprücük kemiği ve gözlerin arasında kalan kısımdır. Yani ağız, dişler, boğaz gibi bölgelerde boğaz çakrası yer almaktadır.
3. Boğaz çakrasında psikolojik açıdan denge problemi meydana gelmektedir.
4. Boğaz çakrası, enerji akışlarının düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır.
5. Boğaz çakrasının ruh ve beden sağlığı ile ilgili ciddi etkisi bulunmaktadır.
6. Boğaz çakrayı etkileyen şifalı bitki ve yağlar ise mersin, çay ağacı, defne ve okaliptüstür.

 

Boğaz Çakrasının Etkisi

Boğaz çakrasının vücuda pek çok etkisi bulunmaktadır. Boğaz çakrasının dengelenmesi durumunda sevgi dolu ve nezaketli bir şekilde konuşmaların gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. Bu doğrultuda bir kişi konuşma yapacağı zaman kendisini anlatmakta zorluk yaşarsa boğaz çakrasının dengelenmemiş olduğunu anlayabilmek mümkündür. Boğaz çakrasının dengeli olduğu durumlarda kişiler kusursuz bir şekilde konuşmalarını gerçekleştirebilmektedir. Boğaz çakrasının çok çalıştığı durumlarda ise kişiler seslerini duyurma konusunda bazı problemler ile karşı karşıya kalabilmektedir. Konuşma sırasında çevrenizdekilerin sizi duymadığını hissedebilirsiniz. Bu durum kişileri psikolojik olarak olumsuz etkilemektedir. Boğaz çakrasının fazla çalıştığı durumlarda boğaz enfeksiyonu, boğaz ağrısı ve ülser gibi problemler ile karşılaşabilmek mümkündür. Boğaz çakrası bazı durumlarda ise gereğinden az çalışmaktadır. Bu doğrultuda kişiler, çevresindeki insanların onları dinlemediğini düşünmektedir. Bu da çok daha az konuşma isteğine neden olmaktadır. Kişilerin boğaz çakrasını çalıştırabilmek için acele etmeden karar vermeli ve söyleyeceğim şey doğru mu, gerekli mi gibi sorulara cevap vermesi gerekmektedir.